Gebruiksgemak en indeling

De H2O moet je ervaren. Toch een poging voor een eerste indruk.

Direct na het aan boord stappen valt op hoe stabiel het schip is en hoe veilig de hoge zeereling aanvoelt. Het antislipdek, van een nagenoeg onverwoestbaar kunststof, voelt stroef en dempt het geluid van de voetstappen. Overal op het dek is voldoende loopruimte en vooral op het voordek is een zee van ruimte, om lekker te kunnen werken of gerieflijk een stoel neer te zetten. Achter de stuurhut loopt het dek over in de kuip. De kuipwand heeft een doorgang aan zowel bakboord als stuurboord waardoor je niet hoeft te klauteren en gewoon kunt doorlopen. Het grote voordeel bij zwaar weer is evident: de kuip loopt sneller leeg dan dat er zich water in kan verzamelen.

Via de ruime toegangsdeur kom je in de ruime en lichte salon annex stuurhut. De ideale combinatie voor nautisch en woongebruik. Hier is ook een buitenzit met een dakje erboven. Direct bij binnenkomst vind je een kast voor natte kleding.

Via een brede trap naar beneden komt u in de woonkeuken van ca. 15 m2 met een hoekkeuken, voorzien van alle comfort en een eettafel met een rondzit. De lichtinval vanuit de patrijspoorten en de salon, in combinatie met de riante hoogte, benadrukt het gevoel van ruimte.

Vanuit de kombuis leidt een open gang naar de achter- of eigenaarshut. Deze gang wordt ook wel de wasstraat genoemd, omdat daar de wasmachine, -droger en andere huishoudelijke apparatuur zijn opgesteld. Naast de wasstraat liggen de machinekamer en de technische ruimte. Als het schip aan de wal ligt is ze aangesloten op stroom, waterleiding en rioolleiding met snelkoppelingen.

De achterhut meet ca. 5 x 3 meter en heeft overal stahoogte. Er valt licht door de patrijspoorten en een lichtrand in de spiegel van het schip. De eigenaarshut heeft veel bergruimte in de ingebouwde kasten en de badkamer is ruim en licht, met daarnaast een apart toilet.

Lopend vanuit de kombuis naar het voorschip vindt u de tweede badkamer, met daar tegenover een slaapkamer. De tweede slaapkamer ligt in de punt.