De werkplaats

De werkplaats in Middenmeer is een compacte werf, zeker gezien de veelheid aan technieken en materialen waarmee gewerkt wordt. Hier gaat (vrijwel) niets verloren, want circulariteit is het motto. De medewerkers kunnen elkaar blindelings vinden en beheersen samen alle technieken die nodig zijn om het brede scala aan projecten te kunnen uitvoeren. Natuurlijk bouwen we hier het liefst complete boten en werkvaartuigen, maar ook voor deelprojecten staan de deuren open. Bij Dick Gilles Jachtbouw hebben we ervaring met schepen en vaartuigen, van sloep tot superjacht, van werkponton tot tender. We bouwen ze op van kiel tot top, installeren de elektronica, de motoren en alle soorten aandrijvingen. We schaven aan het interieur en zorgen voor comfortabele meubelen. Maar uiteraard zijn we ook thuis in reparatie en innovatie.

Eén voor allen, allen voor één

Geen uitdaging is te groot. Dat is de instelling van Dick Gilles en dat heeft hij ook overgebracht op alle medewerkers. In flexibele teams werken alle specialisten samen met de opdrachtgevers aan kleinschalige klussen en reparaties tot volledige jachtbouwprojecten. Loop je hier over het terrein of door de werkplaats dan voel je de saamhorigheid en het plezier. Plezier om elkaar te helpen, maar ook om nog nét een betere oplossing te vinden dan waarom gevraagd werd. Soms in tijd, soms in geld of ander materiaalgebruik. Topsport in jachtbouw en teamgenoten als coach en leermeester. Zonder rang of stand en zonder ‘aanziens des persoon’. Ieder idee en elke suggestie wordt zorgvuldig afgewogen. Met Dick en Mirjam als stralend middelpunt en eerste aanspreekpersoon.

Materialen

Er wordt gewerkt met een keur aan materialen. Van hardhout tot verduurzaamd Plato hout, van klassiek mahonie tot modern multiplex. Toepassingen in gegalvaniseerd staal, lastig aluminium en modern rvs. We weten wel raad met moderne kunststoffen en composieten, zoals bijvoorbeeld HDPE (High Density Polyethyleen). We houden van de robuuste verwerking en bijzondere eigenschappen: vochtafstotend en kan gebruikt worden bij temperaturen van -30°C tot +80°C. Voor een verfijndere uitstraling werken we net zo makkelijk met aluminium of rvs. We kiezen zorgvuldig de verfsoorten: zonder oplos- of conserveringsmiddelen, 75% vaste stof, geen plamuur en bijzondere coatings. Ook de verwerking van epoxy heeft geen geheimen meer.
Bent u juist een voorstander van polyester of gebruikt u liever opgeviste PET-flessen?
Kom gerust met ons praten.

Onze medewerkers beheersen alle specifieke technieken die nodig zijn voor het ontwerpen, restaureren, repareren of onderhouden van uw jacht, schip of werkboot. We bouwen het schip van start tot finish of voeren deelprojecten uit op het gebied van motortechniek, constructie, lassen, poedercoaten, betimmeren, meubelmaken of elektra.

Uiteraard leveren we onze diensten en producten met de juiste certificering.