Over ons

De medewerkers van Dick Gilles vormen samen een hecht en vrolijk team, die elkaar blindelings kunnen vinden. Ieder voor zich heeft een uitgesproken voorkeur voor een specifiek materiaal, maar geen van allen schrikt van een nieuwe uitdaging. Iedereen springt altijd voor elkaar in en deelt kennis en vaardigheden. Goed voorbeeld doet goed volgen: De bevlogenheid, het streven naar doelmatigheid kwaliteit en oog voor detail – van ontwerp tot afwerking – van Dick Gilles zit in ieders DNA. De bemanning heeft zonder uitzondering een maritieme achtergrond of interesse. Met Dick Gilles aan het roer als oprichter van het bedrijf sinds 1975.

LauS (1964)

Volgens zijn collega’s is Laus ‘wonderbaarlijk met hout’. Hij heeft dan ook heel wat jaren onder de kiel als timmerman, sinds 2005 bij Dick Gilles. Opgeleid als meubelmaker is Laus altijd bereid om zijn passie voor hout te delen. Nog iedere dag werkt hij nieuwe ideeën uit met en voor zijn collega’s, over een veel breder terrein dan toepassing voor boten alleen. Ook voor het maken van mallen en rompen draait hij zijn hand niet om. Aan het eind van de dag is hij het meest trots op de POWERHOUSE boat en tikt dan graag nog wat kilometers weg op zijn mountainbike. “Lekker leuke dingen blijven doen” is zijn devies.

Morris (1997)

Werktuigbouwkundige Morris werkt afwisselend in Amsterdam en Middenmeer voor New Electric Marine en weet inmiddels (vrijwel) alles van elektrotechniek, accupakketten en aandrijvingen. Deze teamspeler laveert behendig tussen de wensen van de klant en de uitvoering door Dick Gilles. Morris houdt ervan om ieder ontwerp steeds een beetje mooier, functioneler en efficiënter uit te voeren. Zijn ogen glimmen al bij het vooruitzicht van de tewaterlating van de nieuwste sleepboot van New Electric voor de Amsterdamse Havendienst. Geef Morris een kans om iets nieuws te proberen en hij zal deze met beide handen aangrijpen. Hij droomt ervan om zijn oldtimer Toyota Crown (1969) uit te rusten met een V8 motor, te genieten van de specifieke ‘sound’ en deze vervolgens ook elektrisch uit te voeren. Het vooruitzicht dat zijn passagiers geluidloos in hun stoel worden gedrukt… Laat Morris maar schuiven.

Milan (1972)

Milan is een man van weinig woorden. Geef hem een project en hij gaat ermee aan de slag. Hij heeft zowel in voormalig Joegoslavië als in Nederland al zijn diploma’s gehaald. Hij houdt van lassen en sleutelen aan grote industriële machines en transportbanden. De POWERHOUSE boat is dan ook een van zijn favoriete projecten. Hij houdt van de kwaliteit en het formaat van dit woonzeilschip en is trots om mee te kunnen werken aan ‘de eerste in haar soort’. Milan voelt zich op zijn gemak in het bedrijf en kan met iedereen door één deur, gezellig. Zijn pensioen wil hij later in de zon doorbrengen. Tot die tijd is hij ook in Nederland graag buiten en pakt hij zijn racefiets om lekker te bewegen. “Laat mij maar lekker gaan …”