Geschiedenis

Deze zeiler Dick Gilles werd geboren met roeispanen in zijn knuistjes. Na het opknappen van een simpel roeibootje verlegde hij zijn interesse naar het bouwen en bedenken van nieuwe technieken. Het kunnen branden en buigen van hout, liefst inlands eiken, oefende een magische aantrekkingskracht op de jonge Dick uit. Ondertussen stapte hij over van kleine zeilbootjes naar grote zeiljachten en werkte aan boord van superjachten in zonovergoten gebieden.
Het leidde tot de voorloper van het huidige bedrijf, waar allerhande zeilschepen en motorjachten werden onderhouden en verbouwd. Al snel werd zijn eerste polyester Spiegelsloep ontworpen en in de markt gezet. Deze werd doorontwikkeld tot de constructie van de ‘Enkhuizer 500’ en de ‘Sesa Elektrische Slopenvloot’. De exploitatie van deze sloepen is inmiddels overgedragen, maar deze elektrisch aangedreven vloot vaart nog dagelijks door de Amsterdam grachten.
In de Kop van Noord-Holland werden grenzen verlegd met de nieuwste technieken, betere vormgeving en complexe zeilschepen, zoals de Victoria sloepen, de Brandaris Limited en White Pearl en het kleine superjacht Ribbon 45 SC.
Sinds 2015 wordt er hard gewerkt in en rond de werkplaats in Middenmeer, onder de naam Dick Gilles Maritime Innovators