Maritime innovations

Er worden in de werkplaats uiteenlopende ontwerpen uitgevoerd, in eigen beheer of in langlopende samenwerkingen. Van een zelfvoorzienend zeilend woonschip (POWERHOUSE boat) tot onverwoestbare tenders en werkboten (Tideman). Ook designsloepen, gemaakt van opgevist plastic (Plastic Whale) vinden vanaf hier hun belangrijke bestemming.

Heeft u een idee of ontwerp voor een nieuw vaartuig? Maak dan een afspraak en samen gaan we werken aan de best mogelijke uitvoering!

De POWERHOUSE boat

Op de werf wordt ook de droom van iedere waterbewoner en zeezeiler waargemaakt. Hier nadert de POWERHOUSE boat haar voltooiing. In dit zelfvoorzienende woonzeilschip komen alle duurzame technieken aan bod. Het is een stoer schip, zonder tierelantijnen, waar alle kennis en ervaring van Dick Gilles en zijn team in samengebald is. Over ieder detail is nagedacht. De POWERHOUSE boat is een zelfvoorzienend zeilend schip, waarop je kunt wonen en recreëren.
Laag in energiekosten, omdat je die zelf opwekt en voorzien van moderne apparatuur om comfortabel te leven. Uitgerust met de laatste innovaties, zoals 14 lithiumbatterijen die in 2 à 3 uur opladen voor 2 tot 3 weken stroomvoorziening. Hybride aandrijving. Sterk en robuust. Van de vaste ballast voor geringe diepgang tot speciale verfsoorten zonder oplos- of conserveermiddelen. Met warmtepomp en energieopwekking die een wekenlang verblijf op zee mogelijk maken, maar waar ook ruimte is voor een volledig ingerichte kombuis en wasmachines met grote capaciteit. Het ontwerp staat bovendien garant voor een zo groot mogelijke veiligheid van haar bemanning: veel werkruimte op het voordek, antislip afwerking van alle loopvlakken en rondom uitzicht. Een schip voor de liefhebber.
Om van te houden en waarmee je niet alleen veilig de oceaan kunt oversteken, maar ook de kleinste haventjes aanlopen. Een schip dat een prettig leefklimaat biedt van Noorse fjord tot Caraïbisch eiland, met de kleinst mogelijke ecologische ‘footprint’. De POWERHOUSE boat is bovendien vriendelijk voor het milieu én de portemonnee. De POWERHOUSE boat wordt nu gebouwd en geschikt gemaakt voor een ruime bemanning, waarbij de kapitein zich in alle rust kan terugtrekken van de overige gezins- of crewleden.

Het is verstandig om voor een bezichtiging even wat tijd uit te trekken, want Dick Gilles raakt – terecht – niet uitgepraat over dit magnifieke product.
U kunt het verhaal van de POWERHOUSE boat volgen via deze website. Of maak een afspraak voor een rondleiding op de werf door de initiatiefnemer en bouwer Dick Gilles.

Partners Maritime projecten

De schepen en producten van Dick Gilles Jachtbouw vallen op door hun vormgeving, constructie en afwerking. Daarbij staat altijd het gebruiksgemak voorop. We houden bovendien een scherp oog op de beheersing van energie en materialen; voor, tijdens en na het productieproces. Toch gaat een minimale ecologische afdruk hier hand in hand met topprestaties en zorgvuldig design. Eerdere projecten als de Brandaris sloep en elektrische salonboten worden nog door velen gevaren en gekoesterd. In en naast de werkplaats liggen het zelfvoorzienende zeilende woonschip POWERHOUSE boat en de stoere werkschepen van Tideman gemoedelijk naast elkaar, terwijl er tegelijkertijd wordt gebouwd aan de designsloepen uit opgevist plastic, een lichte aluminium opbouw van een ponton of de inbouw van een elektrisch aangedreven hydrojet. De beelden in de fotogalerij van onze schepen spreken voor zich.

Tideman boats

New electric marine

Plastic whale