Tideman boats

Alle Tideman (werk)boten zijn onverwoestbaar. Dat is hun bestaansreden. Het is geen wonder dat Bruno Tideman en Dick Gilles eenzelfde visie hebben op innovatie. Zoals Bruno het samenvat: “Innovation is about improving what’s bothering you. For me: vulnerable boat materials in rough environments. That bothered me, tremendously.”

Inmiddels zijn deze ‘marine innovators’ een naadloze samenwerking aangegaan voor op maat gebouwde tenders, werkboten en loodsboten, die onderhoudsarm opereren in de wereldhavens van de wereld. Allemaal uitgevoerd in HDPE (High Density PolyEthyleen).

In Middenmeer zien deze vaartuigen het levenslicht. Liefkozend wordt de Tideman ook wel de ‘John Deere op het water’ genoemd. Gemaakt in iedere gewenste uitvoering, met de meest geschikte aandrijving en voortstuwing: buitenboordmotoren of inboard, elektrisch, hybride, hydrojet, met of zonder boegschroef, enzovoorts. Maar altijd met dezelfde eigenschappen: uitzonderlijk drijfvermogen, onzinkbaar, vrijwel onderhoudsvrij, duurzaam. Kijk voor de 10 specifieke eigenschappen van HDPE en alle mogelijkheden op de website van Tideman.